Jak zhubnout přes zimu?

16.1.2021 Silniční kola
2 689
Zima je obdobím, kdy mnozí z nás mají tendenci přibírat na váze. Pokud však chcete v zimě zhubnout, cyklistika je skvělý sport, který vám pomůže dosáhnout vašich cílů!

Udržení nebo snížení hmotnosti díky cyklistice v zimně

Jste vášnivými cyklisty, ale v zimě se vám nedaří udržet si motivaci? Zimní cyklistika může být skutečně náročná, od nedostatku denního světla až po pokušení v podobě požitkářských jídel. Představuje však skvělou příležitost, jak si udržet nebo dokonce zhubnout. Tento článek se zabývá několika praktickými tipy pro cyklistiku, díky nimž bude zimní hubnutí dosažitelné a zároveň příjemné!

Jedním z rozhodujících prvků při hubnutí je motivace. Udržujte si motivaci stanovením realistických cílů a sledováním svých pokroků. Užitečné nástroje, jako je fitness deník, vám mohou zajistit, že se budete držet na správné cestě a budete se snažit dosáhnout svých cílů.

Dále zvažte svůj kalorický příjem. Během zimních měsíců je snadné dopřát si více, než je nutné, a spotřebovat více kalorií, než spálíte. Chcete-li s tím bojovat, sledujte svůj kalorický příjem. Identifikujte okamžiky, kdy byste si mohli dopřát, a snažte se je omezit. Neocenitelným pomocníkem při sledování denního množství spálených kalorií může být fitness tracker nebo monitor srdečního tepu.

Pokud jde o jídlo, nezáleží jen na množství, které sníte, ale také na tom, co jíte. Jako cyklisté potřebujeme sacharidy jako palivo pro naše tělo a bílkoviny pro obnovu svalů opotřebovaných během tréninku. Vyvarujte se časté chyby, že po náročném tréninku zkonzumujete velké množství jídla. Namísto toho sacharidy podávejte "po kapkách" během celého dne a udržujte vyváženou stravu.

Zásadní je také konzumace jídla během jízdy, ale pamatujte, že klíčová je umírněnost. Zkuste si každých 30 minut dát malou svačinu, abyste se vyhnuli přílišnému hladu. Mějte také na paměti intenzitu tréninku. Krátké intervalové tréninky s vysokou intenzitou (HIIT) mohou být stejně účinné jako dlouhé tréninky.

Nezapomeňte, že pokud se vám nedaří dosáhnout pokroku nebo potřebujete odbornou radu, poraďte se s kvalifikovaným odborníkem na výživu. Tělo každého z nás je jiné a odborné vedení vám pomůže sestavit plán, který bude vyhovovat vašim konkrétním potřebám.

Zima může být náročná, ale odměna je neuvěřitelná! Tak se připravte a vydejte se na cestu k dobré kondici na kole. Koneckonců není nad letní úsměvy po zimní dřině. Šťastnou jízdu na kole!