TOP 5 Enduro kol 2021

4.4.2021 Tipy, triky, technika
9 500
Podívejte se na našich 5 nejlepších enduro kol pro rok 2021, mezi kterými najdete modely Nukeproof Giga, Rocky Mountain Altitude, Forbidden Dreadnought, White G180 a modernizovaný Trek Slash. Podívejte se, která kola se do seznamu dostala, a seznamte se s jejich jedinečnými vlastnostmi a designem.

Pokud si chcete pořídit nové enduro kolo, podívejte se na našich 5 nejlepších tipů pro rok 2021. Tato kola představují to nejlepší, co může odvětví nabídnout, a jsou vybavena funkcemi, díky nimž jsou ideální pro zdolávání těch nejdrsnějších super enduro tratí.

První na našem seznamu je Nukeproof Giga, super nadupané enduro kolo, které kombinuje prvky modelu Mega a sjezdového kola Descent. Díky možnosti volby větších 29 nebo menších 27,5palcových kol a zdvihu 170 nebo 180 mm je toto kolo navrženo tak, aby zvládlo téměř vše, co na něj můžete hodit.

Dalším modelem je Rocky Mountain Altitude, závodní enduro kolo, které je zároveň zábavou pro víkendové jezdce. Díky devíti nastavitelným geometriím a inženýrům, kteří se postarali o to, aby naladění odpružení u každé velikosti zhruba odpovídalo předpokládané hmotnosti jezdce, je toto kolo stvořeno pro všestrannost.

Forbidden Dreadnought je tvarově proměnlivé monstrum kola, které je vybaveno napínací kladkou umístěnou kolem hlavního čepu odpružení. Díky tomu je počáteční dráha osy odpružení mnohem více vzadu, což má za následek menší ztrátu rychlosti a plynulejší jízdu.

Whyte G180 má 170 mm zdvihu zadního kola, zatímco verze 29er se může pochlubit 180mm zdvihem RockShox ZEB. Verze s 27,5palcovým kolem má prostě šílených 190 mm zdvihu, takže zvládne i ten nejnáročnější terén.

A konečně, aktualizovaný model Trek Slash má volnější přední část, delší střed a strmější sedlo. Trek Slash také nabízí u svých kol integrovaný úložný prostor na spodní rámové trubce a přehazovačka ABP byla přesunuta, aby poskytovala dodatečnou stabilitu při šlapání.

Uznáváme, že jsme nemohli vyjmenovat všechna dostupná enduro kola, ale doufáme, že jsme vám v našem výběru 5 nejlepších enduro kol pro rok 2021 poskytli přehledný průřez některými z největších letošních novinek. Napište nám do komentářů, které z těchto kol vás nadchlo!