Canyon Lux Trail 2022

22.9.2021 Tipy, triky, technika
4 823
Nový "downcountry" speciál od firmy Canynon. Lehčí a vylepšený, Henry je zde, aby se s vámi podělil o všechny podrobnosti.

 Nový trail bike Canyon Lux

V dnešní době se v oblasti horských kol stále častěji skloňuje termín downcountry a jeden model je ztělesněním tohoto žánru: zbrusu nový Canyon Lux Trail. Tento jedinečný model od společnosti Canyon skvěle spojuje světy závodního XC a trailového ježdění a výsledkem je všestranný stroj vhodný do nejrůznějších terénů.

Ačkoli by mnozí mohli zkoumat, zda se toto kolo vyvinulo jako výsledek notoricky známé kolize obličeje Mathieu van der Poela s terénem, ve skutečnosti je to dítě kreativního zvratu, za kterým stojí Emily Batty, další vysoce výkonná sportovkyně značky Canyon.

Canyon Lux Trail se vymyká standardní XC platformě a nabízí prodloužený zdvih 120 mm vpředu a 110 mm vzadu. Kromě toho se nový model Luxe Trail odchyluje od standardu tím, že nabízí 30 mm navíc ve všech velikostech ve srovnání se standardním modelem Luxe, což je vylepšení, které výrazně ovlivňuje druh kokpitu, který budete specifikovat.

Skokem směrem k agresivnějšímu nastavení kokpitu se šířka řídítek zvětšila na 760 mm, protože délka představce klesla na 60 mm, což zvyšuje stabilitu a odezvu kola. Model Luxe Trail také obsahuje sedlo s dodatečným poklesem, díky němuž je jízda mnohem pohodlnější.

Kolo nezůstává jen u pohodlí a prozrazuje jasně promyšlenou konstrukci, která zohledňuje stabilitu, odolnost a hmotnost. Díky zařazení 34mm vidlice u všech kol vybavených systémem Fox, 30mm vnitřní šířce ráfků, automatickému uvolnění pro 2,4palcové pláště a mikrovedení řetězu, které váží pouhých 3,7 g, zajišťuje Luxe Trail plynulou jízdu s minimem rušivých vlivů.

Konstrukce modelu Luxe Trail upravuje pichlavou rychlost závodní XC výbavy tak, aby se zlepšilo pohodlí. Je vybaven dvěma otvory na láhev s vodou, plně vnitřním vedením kabelů a dodává se s dálkovým zamykáním zadního tlumiče. Navíc zde najdete zařízení, které zabraňuje přetáčení řídítek v nerovném terénu.

I přes tyto změny je Lux Trail bezesporu věrný svému původu, protože zvolil lehkou konstrukci. Má být vylepšením svého vítězného předchůdce v závodech a nabídnout větší pohodlí a stabilitu. Cena řady začíná na 4 000 dolarech, přičemž nejvyšší model Emily Batty Edition se prodává za 7 000 dolarů.

Celkově je Canyon Lux Trail inovativní fúzí mezi tradičními XC koly a trailovými koly s důrazem na pohodlí, stabilitu a výkon. Tato směs je ideální pro jezdce, kteří chtějí prozkoumat trasy v terénu, a dělá z modelu Lux Trail revoluci na sjezdové cyklistické scéně.