Cannondale Scalpel HT 2022

7.12.2021 Horská kola
2 486
BikeRadar představuje nový hardtail Cannondale Scalpel HT, který jde ve stopách svého celoodpruženého sourozence.

Horské kolo Cannondale Scalpel HT

Pokud toužíte po bezkonkurenčním výkonu a přesnosti na terénních stezkách, nehledejte nic jiného než nový model Scalpel HT z řady horských kol Cannondale pro cross-country. Model Scalpel HT, známý jako jeho celoodpružený sourozenec, zvyšuje standardy geometrie Trail Focus.

Toto horské kolo hardtail, které se může pochlubit hlavovým úhlem 65,5 stupně a proporcionální délkou řetězové vzpěry, bylo vyrobeno s ohledem na nízkou hmotnost rámu, který váží pouhých 895 gramů. Je zaměřeno na závodníky, kteří usilují o nejvyšší příčky na stupních vítězů, nebo na ty, kteří hledají vzrušení při jízdě do kopce, a díky svým vlastnostem snižujícím hmotnost a bezproblémovému designu může na horských stezkách změnit pravidla hry.

Kromě toho, že je Cannondale Scalpel HT lehký, přináší novou konstrukci sedlového úvazku, která žehlí jízdu a připomíná známý terénní komfort modelu Cannondale FSI. Navzdory odlišnému názvu má Scalpel HT nahradit model FSI a připravit tak půdu pro novou éru horských kol Cannondale.

Model Scalpel HT, postavený na 29palcových kolech na obou osách, nabízí jezdcům širokou škálu konfigurací s rozměry 100 až 110 milimetrů. Pro ty, kteří touží po vyladění své jízdy, poskytuje Scalpel HT flexibilitu pro přizpůsobení lanek převodníku, což přispívá k další úspoře hmotnosti.

To však není vše, Cannondale do řetězových vzpěr modelu Scalpel HT zakomponoval tvarované ohybové zóny, které spolu se sníženými sedlovkami zajišťují poddajnost zadní stavby v různém terénu. Díky designu, který je ztělesněním klidu, jenž je vlastní trailovému modelu SE4, slibuje toto kolo bezstarostnou jízdu, ať už při profesionálních závodech, nebo při volnočasových výpravách.

Stejně tak je pozoruhodná injekce technologických funkcí, kterou kolo vyvinulo ve spolupráci se společností Garmin. Každé kolo Scalpel HT je vybaveno snímačem na předním náboji, který se připojuje k aplikaci Cannondale pro chytré telefony a poskytuje jezdci okamžitý přístup k základním ukazatelům včetně rychlosti, trasy a ujeté vzdálenosti. Tato funkce také umožňuje připomenout, kdy by vaše kolo mohlo být určeno k servisu, což zvyšuje úroveň pohodlí při údržbě kola.

Scalpel HT je k dispozici ve čtyřech různých velikostech, takže se přizpůsobí širokému spektru jezdců. Od nejvyšší specifikace Scalpel HT Hi-Mod 1 až po kapesnější model Scalpel HT Carbin 4. Společnost Cannondale zaručuje, že si každý milovník terénu najde model Scalpel HT.

Scalpel HT od Cannondale je vyvrcholením špičkové technologie a designu, který dominuje na trailech. Ať už ho milujete, nebo o něm stále uvažujete, nemůžete mu upřít sevřenou pozici v budoucnosti horských kol. Jste připraveni na evoluci cross-country horských kol? Pusťte se do zdolávání trailů s modelem Scalpel HT.