Gravel závod ve Walesu

8.9.2021 Gravel - Cestování - Expedice
2 893
Jak to vypadá na gravel závodě Grinduro Wales ve stylu klasických enduro závodů?

Intenzivní tratě Granduro Wales s týmem Bike Radar Team

Tým Bike Radar, který je ve světě cyklistiky prominentní, se nedávno zúčastnil napínavého závodu Granduro Wales pro Gravel kola. V rámci své série videí Bike Radar Diaries se tým podělil o svou vzrušující cestu po intenzivních šotolinových stezkách závodu.

Podstata závodu Granduro spočívá v jeho jedinečném formátu enduro. Tento segmentovaný formát závodu se jede jen v určitých úsecích, čímž se snižuje tlak na "rychlost" a přesouvá se pozornost na "zábavu". V tomto nádherném dobrodružství tým nasadil klidné tempo Chill 2 Max, které dodává v rámci měřených úseků nádech uvolněnosti.

Navzdory pohodovému tempu nebylo Granduro Wales žádnou procházkou růžovým sadem. Tým musel zdolat hrozivou 70 kilometrů dlouhou trasu s napínavými stoupáními a klesáními o délce 1 600 metrů do kopce a přibližně 1 500 metrů z kopce. Tento intenzivní boj s gravitací nebyl projížďkou růžovým sadem!

Podpořen očekáváním a vzrušením dorazil tým do Severního Walesu. Jejich poděkování patří sponzorovi, společnosti Genesis, za to, že je na tuto akci vybavil fantastickými koly. Strategií týmu bylo maximalizovat svůj výkon v závodě pomocí dvou odlišných, ale stejně schopných kol, módního Fugio 30, gravel-geared 650B Shred Sled, a robustního Croix de Fer 20, funkčního celoodpruženého kola.

Akce Granduro nebyla jen závodem, ale také festivalem kamarádství a sdílené vášně pro cyklistiku. V průběhu akce tým Bike Radar objevil živou komunitu rozmanitých cyklistických dovedností, působivých kol v kombinaci s přátelskou atmosférou. Když slunce zapadlo nad kopci severního Walesu a za jásotu závodníků oslavili svou napínavou cestu zaslouženým odpočinkovým večerem.

Závod Granduro Wales je v souhrnu více než jen soutěž; je to oslava cyklistiky, přírody, kamarádství a zábavy. A tým Bike Radar svou dobrou náladou, strategickým plánováním a nezdolnou vůlí ztělesňoval podstatu této akce.