Nová sada Shimano Dura-Ace

18.7.2021 Silniční kola
3 087
Exkluzivní "odhalení" nové dvanácti rychlostní sady Dura-Ace pro silniční kola.

Nová dvanácti rychlostní sada Shimano Dura-Ace

BikeRadar nabízí exkluzivní pohled na spekulovanou zcela novou 12 rychlostní sadu Shimano Dura-Ace. Byla spatřena na Balouaz Belgian Tour a byla namontována na kola týmu DSM, který se společností Shimano dlouhodobě spolupracuje.

Sada Dura-Ace, která se pravděpodobně bude jmenovat Dura-Ace R9200, představuje klíčové změny, jako je přechod na 12 rychlostí a aktualizovaný profil přehazovačky. Celková estetika zůstává podobná předchůdci R9100, ale čerstvě navržená sada se vyznačuje hranatější klikou, menší přední přehazovačkou a štíhlejší zadní přehazovačkou.

Při bližším pohledu se přehazovačky vyznačují elegantním, možná aerodynamičtějším profilem a texturovaným úchopem. Klikové ústrojí doznalo designových změn, takže je hranatější a nese oboustranný měřič výkonu. Zůstává záhadou, zda Shimano absorbovalo nějaké technologie z akvizice Pioneeru na začátku roku 2020.

Nová sada stále nechává spekulanty v nejistotě, zda se Shimano chystá na plně bezdrátový, částečně bezdrátový nebo zůstane u svého plně drátového systému Dura-Ace Di2 R9150. Zdá se, že vzhledem k drátům vedeným do rámu od přední i zadní přehazovačky nemusí být plně bezdrátový.

Kola představeného kola jsou osazena rotory XTR MT900, což naznačuje, že se Shimano možná rozhodne pro ně i u své silniční nabídky. Překvapivě se zatím neobjevila varianta ráfkových brzd této sady.

A nakonec, porota stále neví, zda se Shimano Dura-Ace R9200 bude moci pochlubit bezdrátovými funkcemi, jak naznačují nedávné patentové přihlášky. Ačkoli patenty Shimano naznačují polo-bezdrátové uspořádání, není to zatím potvrzeno.

Publikum netrpělivě očekává více jasných informací o nové skupinové sadě Dura-Ace. Navštivte stránky BikeRadar.com, kde najdete kompletní přehled těchto exkluzivních zjištění a potenciálních chystaných výkonů očekávaného modelu Dura-Ace R9200. Vzhledem k tomu, že názor publika je prvořadý, zapojte se do diskuse vyjádřením svých názorů a přihlášením se k odběru našeho kanálu YouTube.