Nové řazení SRAM Eagle AXS

9.11.2020 Tipy, triky, technika
3 448
Sram představuje nové a vylepšené bezdrátové řazení pro horská kola. Přesnost, individuální nastavení a zážitek, jaký si dosud nedokázali představit.

Bezdrátové řazení pro horská kola SRAM Eagle AXS

V oblasti cyklistiky je cílem neustále zlepšovat zážitek cyklisty a udávat tempo pokroku, jako je elektronický systém SRAM Eagle AXS. Ten se vymanil z mezí tradičních mechanických systémů a nabídl funkce, kterým se mechanické systémy nemohly rovnat.

Systém SRAM Eagle AXS, navržený s důrazem na uživatelské pohodlí a inovativní funkce, pochází od průkopnických mozků, kteří stojí za systémy XX1 a Eagle. Jeho hlavní cíl: učinit jízdu na kole plynulejší, snazší a příjemnější.

Pouhým stisknutím tlačítka se převody mění bez námahy, čímž odpadá nutnost vyvíjet sílu nebo řadit ručně. Tento systém v sobě zahrnuje všechny elektronické komponenty SRAM a Rock Shox a připravuje půdu pro novou generaci superbiků.

Horská kola, vybavená systémem SRAM Eagle AXS, využívají tři klíčové funkce: sedlovku, řazení dovnitř a řazení ven. Všechny tyto funkce, které lze ovládat pomocí dvou pokročilých ovladačů, představují špičku v technologii jízdních kol.

SRAM Eagle AXS nabízí více než jen špičkovou optimalizaci vašeho kola - jsou to dveře do budoucnosti plné možností. Pomocí aplikace SRAM Eagle AXS můžete nejen měnit funkce ovladačů, ale také sledovat svou jízdu. Ať už jde o sledování celkového počtu přesunů, zaznamenávání počtu hodin jízdy, kontrolu stavu baterie nebo servisní upozornění, jako je například připomenutí promazání řetězu.

Navzdory své technologické zdatnosti systém SRAM Eagle AXS nevnucuje uživateli své složité funkce. Funkce aplikace si můžete vybrat podle vlastních preferencí, což zajišťuje rovnováhu mezi futuristickou technologií a tradičním cyklistickým zážitkem.

Jedním z atraktivních prvků je elegantní vzhled kol vybavených systémem SRAM Eagle AXS bez kabelů. Tato kola slibují 20-25 hodin jízdy na jeden systém a pohodlné dobíjení prostřednictvím jednoduchého připojení USB. Také sedlovka a baterie jsou vyměnitelné, což dále zvyšuje uživatelské pohodlí.

Dalším výrazným aspektem je bezpečnost. Systém  SRAM Eagle AXS obsahuje spojku převodníku v přehazovačce, která se v případě nárazu posune, což je opatření, které má zabránit poškození.

Závěrem lze říci, že elektronický systém SRAM Eagle AXS nově definoval design jízdního kola tím, že eliminoval hydraulická lanka a mechanické řazení. Jeho praktičnost a estetika se spojují, aby poskytly lepší zážitek z jízdy na trailu, což znamená významný skok vpřed v cyklistickém průmyslu.