Dětská sedačka Shotgun

14.10.2021 Tipy, triky, technika
3 049
Sam Blenkinsop s dcerou na speciální sedaččce Shotgun pro děti.

Když Samovi rodiče koupili ve třech letech jeho první šlapací kolo, odstartovali tím jeho celoživotní vášeň.

Nyní, po 17 letech profesionálního závodění na nejvyšší úrovni a sbírání stříbrných medailí, Sam říká, že je stále zamilovaný do horských kol - stejně jako když dostal první kolo.

"Jízda na kole byla vždycky věc, kterou jsem tolik miloval, a vždycky jsem si myslel, že pokud se to pro mě někdy stane prací, tak s tím přestanu. Ale teď už jsem profesionál sedmnáct let a pořád po tom strašně toužím."

Když Sam zrovna nejezdí mezi páskami na trati Světového poháru ve sjezdu, najdete ho na místních trailech doma v Christchurchi na Novém Zélandu - svou vášeň pro jízdu na kole sdílí se svou dcerou Indií.

Od té doby, co se stal Sam otcem, žongluje se závoděním a otcovstvím a zároveň se drží na špici tabulek světového poháru. Pro většinu profesionálů by narození dětí znamenalo čas ubrat plyn - ale Sam říká, že díky tomu, že může sdílet věci, které miluje, s Indie, je ježdění jen příjemnější.

"Jezdím pořád stejně, jsem pořád stejně nažhavený jako dřív - možná jsem ještě nažhavenější, protože to můžu sdílet s Indym."

Když Sam přemýšlí o životě, ve kterém poznal svět díky závodění, říká, že teď chce Indymu ukázat, co mu život nabízí, stejně jako to pro něj udělali jeho rodiče.

A ať už Indie zdědí jeho lásku ke dvěma kolům, nebo ne, společná jízda na kole pro ně znamená sdílení úžasných dobrodružství a ukazování Indie světa se všemi jeho neuvěřitelnými věcmi - za zdmi jejího pokoje.

Obrovské díky Samovi, Lyshovi a Indie Blenkinsopovým za sdílení jejich příběhu.