Jak se obléct na gravel kolo?

19.8.2021 Gravel - Cestování - Expedice
4 468
Co si oblečete na vyjížďku? Ležérní tričko? Aero dres? Speciální cyklistické oblečení nebo džínové kraťasy?!? Otestujeme všechno!

Speciální oblečení na gravel kolo

Jízda na gravel kole se výrazně vyvinula jako zajímavý a vzrušující sport, se stejně se vyvíjející subkulturou a technikou. Jednou z oblíbených otázek mezi gravel bikery zůstává: co se nosí při jízdě na gravelu? Tento poutavý sport spojuje aspekty terénní i silniční cyklistiky a vyžaduje specifické cyklistické oblečení, které zajistí bezpečnost a pohodlí.

Nová řada Isadore "gravel-specific" nabízí nový pohled na tuto záhadnou otázku a nabízí řadu možností cyklistického oblečení, které jsou vynikající pro proměnu jízdy na gravelu z vyčerpávající na vzrušující. Řada představuje jedinečné oblečení vyrobené ze špičkové švýcarské tkaniny, která je více kompresní a může se pochlubit vyšší odolností proti oděru. Díky tomu tkanina odolá drsným podmínkám jízdy na šotolině a zároveň si zachová vysokou úroveň pohodlí. Významným prvkem šortek je síťovaná záplata pro zvýšení prodyšnosti a povrchová úprava DWR (Durable Water Resistant), která odpuzuje vodu i nečistoty.

Mezi unikátní prvky patří výrazná kamínka označovaná jako "ultra long-distance insert". Tato funkce se hodí při bouřlivých jízdách po šotolině, při kterých může cyklista neustále měnit svou polohu. Je působivě přizpůsobena tak, aby se cyklista nemusel obávat nepříjemného odírání v oblasti sedla. Šortky navíc obsahují také vestavěnou kapsu pro pohodlí při nošení jednoduchých svršků, jako jsou trička, bundy nebo vesty.

S ohledem na vrchní část cyklistického oblečení na šotolinu představuje Isadore směs recyklovaného polyesteru Merino s větším podílem Merina než jejich charakteristický silniční dres. Materiál Merino, který je známý svou odolností vůči zápachu, je ideální pro dlouhé dny na kole a krátké noci a je skvělým doplňkem šatníku každého gravel jezdce.

Vhodnost vašeho oblečení pro jízdu na šotolině výrazně ovlivňuje vaše cyklistické zážitky. Speciální šotolinová řada Isadore však není jediným řešením. Aero skinsuity mohou díky své aerodynamice nabídnout rychlejší jízdu, zatímco ležérní tričko ve spojení s gravel kraťasy je pohodlnou volbou pro pohodové vyjížďky. Ačkoli tedy řada Isadore poskytuje specializované řešení, konečná volba dramaticky závisí na stylu jízdy, tempu a osobních preferencích.

Závěrem lze říci, že jízda na šotolině nabízí skvělou cestu k tomuto sportu, je dostupná a přátelská. Ačkoli si pro účast v tomto sportu rozhodně nemusíte kupovat specifické oblečení pro jízdu na šotolině, pokud se snažíte svůj zážitek z jízdy na šotolině vylepšit, možná byste měli zvážit investici do kvalitního cyklistického oblečení s ohledem na pohodlí, styl a praktičnost.

V neposlední řadě je společnost Isadore uznávaná pro svou politiku udržitelnosti, která zahrnuje recyklovaný polyester v dresech a dopravu v kompostovatelných sáčcích. Výběrem značky Isadore tak nejen zvýšíte svůj zážitek z jízdy, ale také přispějete k ochraně životního prostředí.