5 nejlepších kol Tour de France 2021

12.8.2021 Silniční kola
9 080
Podívejte se na našich 5 nejlepších kol Tour de France 2021! Na těchto vysoce výkonných strojích, od Pinarello Dogma F po Colnago V3 RS, jezdí jedni z nejrychlejších jezdců na světě.

"Tour de France 2021 je v plném proudu a konkurence je obrovská. Působiví však nejsou jen jezdci, stejně působivá jsou i kola, na kterých závodí. V tomto článku se blíže podíváme na 5 nejlepších kol Tour de France.

Dogma F od Pinarella dělá na letošním závodě vlny. Díky své lehčí, tužší a aerodynamičtější konstrukci je silou, se kterou se musí počítat. Díky diskové rámové sadě a možnosti montáže širších plášťů je mezi jezdci oblíbenou volbou. Pokud však dáváte přednost staromódním převodům ovládaným lankem, budete zklamáni, protože toto kolo má pouze elektronickou skupinovou sadu.

Matteo van der Poel z týmu Alpecin Fenix jede na atraktivním kole Canyon Aeroad CFR. Toto kolo je navrženo pro rychlost a větrné počasí, což z něj dělá rychlý stroj. Není divu, že na něm jezdí jeden z nejrychlejších jezdců na světě.

Specialized Tarmac SL7 si oblíbily dva týmy WorldTour, Deceuninck Quickstep a Bora Hansgrohe. Díky své všestrannosti a výjimečnému výkonu je oblíbenou volbou pro sprinterské i horské etapy. Je vybaven sadou Shimano Dura-Ace Di2 a koly Roval, což je vítězná kombinace.

Obhájce titulu Tadej Pogačar jede na kole Colnago V3 RS. Závodní kolo této italské značky vyniká použitím 12rychlostní elektronické skupiny Campagnolo Super Record EPS. Díky svému elegantnímu designu a špičkovým komponentům je to kolo, na které je třeba dávat pozor.

Tým Quebecer Next Hash zaujme výběrem kol od britské značky Hunt. Tato relativně nová kola vzbuzují v pelotonu World Tour pozornost. Ve spojení s BMC Team Machine SLR a Shimano Dura-Ace Di2 je to vítězná kombinace.

Těchto 5 nejlepších kol Tour de France připravuje půdu pro vzrušující závod. Každé kolo přináší něco jedinečného a bude zajímavé sledovat, jak si povedou v průběhu závodu. Které kolo je vaše oblíbené? Dejte nám vědět v komentářích níže!"