Gravel vs MTB

6.5.2021 Gravel - Cestování - Expedice
9 605
Dan Wolfe testuje celoodpružené kolo a gravel bike na trailu. Podívejte se na toto video a zjistěte které z nich je rychlejší!

Gravel kolo vs. trailové kolo: Které z nich je rychlejší?

V této napínavé soutěži se blíže podíváme na rychlost a výkon dvou populárních typů kol - gravel bike a trail bike. Projedeme s námi trať pro horská kola, otestujeme schopnosti jednotlivých kol a zjistíme, zda se gravel bike může vyrovnat rychlosti trailového kola. Díky záběrům ze zákulisí a napínavým okamžikům vás tato výzva určitě pobaví!

Testování gravel kola:
Na začátku výzvy vyrazíme na trať pro horská kola na gravel kole. Díky kompromisům způsobeným terénem trati víme, že to nebude snadná jízda. Čelíme možnosti defektu a dalším překážkám, ale jsme připraveni s náhradními dušemi a nářadím. Navzdory náročným podmínkám se snažíme na šotolinovém kole vyvinout dobrou rychlost a doufáme, že se nám podaří snížit náskok před trailovým kolem.

Přesedáme na trailové kolo:
Po natočení úseku na šotolinovém kole přesedáme na trailové kolo, abychom mohli provést spravedlivé srovnání. Začíná se však projevovat únava a my přemýšlíme, zda dokážeme vyvinout stoprocentní úsilí a vyrovnat se výkonu šotolinového kola. Uvědomujeme si, že trailové kolo má výhodu, ale jsme odhodláni se s tím poprat.

Dolaďování pro gravel bike:
Uvědomujeme si, jakým výzvám čelíme při jízdě na gravel kole, a tak se chvíli věnujeme strategii a hledání tratí, které by gravel biku lépe vyhovovaly. Soustředění je klíčové, protože jeden špatný pohyb by mohl vést k neštěstí. Soustředěně a odhodlaně provádíme úpravy a snažíme se zlepšit rychlost na gravel kole.

Závěrečné zúčtování:
Nakonec obě kola absolvují celou jízdu na trati pro horská kola. Zažíváme vzrušení z jízdy ve vlásenkových zatáčkách a čelíme nečekaným překážkám. I když během jízdy na trailovém kole mohlo dojít k několika komplikacím a zdržením, dáváme do toho všechno a posouváme hranice možností obou kol.

I přes problémy, kterým jsme čelili, se ukázalo, že soutěž gravel bike vs. trail bike je zábavný a napínavý zážitek. Odcházíme s lepším pochopením schopností každého kola a jedinečných výzev, které představují. Zůstaňte naladěni na další vzrušující výzvy a srovnání různých typů kol.