Marin Alpine Trail Carbon

14.2.2021 Horská kola
3 432
Nový model Alpine Trail Carbon, typ horského kola, který zvládne drsné traily a zároveň vám umožní postavit se na stupně vítězů na svém prvním závodě.

Alpine Trail: Směs dobrodružství a zábavy

Pokud jde o spojení zábavy a funkčnosti v cyklistice, Marin s inovativním modelem Alpine Trail Carbon mění pravidla hry. Tato nová karbonová verze, nová tvář uznávané slitinové řady Alpine Trail, se může pochlubit tím, že je dosud nejpevnější a nejtužší Alpine Trail. Alpine Trail Carbon slibuje lepší celkový zážitek z enduro jízdy a je splněným snem milovníků dobrodružství.

Replikací volného úhlu 63,5 stupně hlavové trubky a strmé 78stupňové sedlové trubky z oblíbeného kolegy z lehké slitiny Marin ukotvuje Alpine Trail Carbon v progresivním geometrickém rámci. Je to působivá evoluce, která se zrodila z odhodlání společnosti Marin vytvářet kola zaměřená na maximální zábavu na dvou kolech.

Během našeho testování jsme si všimli, že tato statná 35kilová bestie je vybavena odpružením Performance Elite Fox Suspension, 12rychlostními převody Shimano SLX, řídítky DD, představcem a 4pístkovými brzdami Shimano SLX. Námi testovaná sestava Alpine Trail Carbon 2 za konkurenceschopnou cenu 41,99 USD nabízí působivou hodnotu za zvýšený zážitek z enduro jízdy.

Vydali jsme se na naše místní traily, abychom tvrzení společnosti Marin otestovali. První jízdní dojmy naznačovaly pozoruhodný výkon při šlapání a vynikající odolnost trailových prvků. Ve strmých úsecích zůstávalo kolo vyrovnané díky své hmotnosti, která zajišťovala stabilitu na nerovnostech. Řetězové vzpěry o délce 480 mm u námi testované velikosti large působily v zatáčkách působivě citlivě.

Ačkoli Alpine Trail Carbon není volbou pro XC jezdce, má potenciál pro trailové nebo enduro vyjížďky. Pozoruhodná je jeho progresivní geometrie, která je navržena tak, aby zvládla prakticky cokoli, což z něj dělá lákavou volbu pro někoho, kdo hledá špičkový výkon, aniž by přitom přišel o peníze.