5 top silničních "trendů"

7.2.2021 Silniční kola
2 555
Bikeradar si připravil pět nejzajímavějších trendů v silniční cyklistice na rok 2021

Trendy u silničních kol v roce 2021: Rok inovací a vývoje

Rok 2021 se pro milovníky silniční cyklistiky stává vzrušujícím rokem. Zde je přehled pěti hlavních trendů v oblasti silničních kol, které budou dominovat tomuto roku, od obnovení všestranných závodních kol až po očekávané uvedení sady Shimano Dura-Ace Di2.

Návrat všestranných závodních kol:
Dlouholetá volba mezi rychlým aero kolem a pohodlným vrchařským kolem se změní. V roce 2021 se znovu objeví všestranná závodní kola, která v sobě spojují rychlost, lehkost a pohodlí. Kola jako Specialized New Tarmac SL7 tvrdí, že nabízejí vysokorychlostní výkon, který byl dříve spojován s aerodynamickými koly. K tomuto trendu přispívají i velká jména Trek, Bianchi, Merida a Canyon.

Nástup kotoučových brzd:
Přestože se kotoučové brzdy stávají stále běžnějšími, Tour de France se tradičně vyhrává na kolech s ráfkovými brzdami. Vzhledem k tomu, že jsou k dispozici stále lehčí silniční kola s kotoučovými brzdami, mohl by být rok 2021 rokem, kdy Tour konečně vyhrají kola s kotouči. Klíčovou otázkou je, čí tým to bude: Trek, Scott, Cervelo, Bianchi Specialized nebo nějaký černý kůň?

Vzestup cyklistiky:
V posledních letech se rozšířila jízda na šotolině, což vydláždilo cestu bikepackingu. Tento trend spočívá v tom, že si na kolo připevníte módní brašny a vydáte se do neznámých končin. S tím, jak bikepacking získává na popularitě, očekávejte více cyklistických doplňků navržených pro pohodlí a komfort.

Růst prodeje elektrokol:
Podle Konfederace evropského cyklistického průmyslu se do roku 2025 zdvojnásobí prodej elektrokol. Vzhledem k tomu, že technologie a výhody elektrokol jsou stále více uznávány, očekávejte v roce 2021 boom v používání a inovacích elektrokol.

Předpokládané uvedení sad na trh:
Cyklistický svět očekává, že v roce 2021 společnost Shimano vydá zcela novou sadu Dura-Ace Di2. Původní elektronické převody z roku 2009 změnily pravidla hry a jakákoli modernizace pravděpodobně opět otřese prostředím.

Rok 2021 bude zkrátka rokem inovací a růstu v silniční cyklistice. Sledujte tyto významné trendy, abyste si udrželi náskok. Předpokládáme, že nás čekají skutečně vzrušující časy, a těšíme se na to, co tento vývoj v silniční cyklistice přinese.