Nejlepší XC kola 2021

11.11.2020 Horská kola
25 123
Objevte pět nejlepších cross-country kol roku 2021 v tomto videu! Od lehkého karbonového kola Mondraker Podium, Cannondale Scalpel, Orbea Oeth až po trailové kolo Specialized Epic Evo. Tato kola posouvají hranice designu a výkonu.

Hledáte nejlepší cross-country kola roku 2021? Už nehledejte! V tomto článku se ponoříme do pěti nejlepších kol, která dělají vlny na XC scéně. Ať už jste zkušený jezdec, nebo teprve začínáte, tato kola nabízejí neuvěřitelný výkon a inovativní funkce.

Začněme karbonovým kolem Mondraker Podium. Tento lehký hardtail mění pravidla hry díky své extrémní nízké hmotnosti. Váží pouhých 775 gramů rámu a je to zázrak inženýrství. V kombinaci s moderní geometrií získáte kolo, které je připraveno zdolat jakýkoli XC trail.

Dalším modelem je stále spolehlivý celoodpružený Specialized Epic. Specialized má pověst výrobce špičkových XC kol a Epic 2021 není výjimkou. Díky aktualizované geometrii a vylepšené technologii odpružení se s ním na trailech musí počítat. A pokud hledáte něco, co bude na trailech ještě přívětivější, podívejte se na model Epic Evo.

Také model Scalpel značky Cannondale se dočkal kompletní aktualizace pro rok 2021. Díky jedinečnému systému Flex Pivot a AI Offset nabízí toto kolo výjimečnou tuhost a ovladatelnost. A pokud jste ochotni investovat, model Scalpel High Mod 1 je špičkovou volbou, která poskytuje výjimečný výkon.

Model Orbea Oeth byl díky své popularitě v Evropě opět aktualizován. Díky působivému snížení hmotnosti a možnostem přizpůsobení prostřednictvím programu Myo je to kolo, které vyčnívá z davu. A pokud jste příznivci hardtailů, jistě vás potěší, že Canyon Xceed nabízí konkurenceschopnou variantu díky lehkému rámu a elegantnímu designu.

Ačkoli se Scott Spark letos do našeho seznamu nedostal, očekáváme, že se brzy objeví nový model. Ale nebojte se, kola na našem seznamu určitě zaujmou svými špičkovými funkcemi a pozoruhodným výkonem.

Takže tady máte pět nejlepších krosových kol roku 2021. Ať už jste jezdec, který dbá na svou hmotnost, nebo dáváte přednost trailovější variantě, tato kola nabízejí něco pro každého. Připravte se vyrazit na traily a zažít vzrušení z jízdy na XC kole.