Crankworx Innsbruck 2020 - 6 DH kol

2.11.2020 Enduro - Freeride - Sjezd
2 412
Fabio Wibmer a bikecheck šesti sjezdových kol z Crankworx Innsbruck 2020

Rozhovory o kolech a výbavě na sjezdových závodech Crankworx

Byl to den plný závodního adrenalinu, když profesionální cyklisté Fabio Wibmer, Wally Höll, Bernard Kerr, Jill, Chaos Seagrave a Brig McDonald dorazili na závodní frontu v Innsbrucku na sjezdový závod Crankworx. To, co tento den odlišovalo, nebyly jen neuvěřitelné výkony, ale také rozmanité cyklistické vybavení, které si profesionálové přivezli na trať.

Fabio Wibmer zaujal na svém kole Canyon Sender 29er. Tento zbrusu nový karbonový model byl vybaven odpružením Öhlins a díly S-Club, což z něj okamžitě udělalo uznávaného soupeře. Na druhé straně Wally Höll předvedl své kolo s rámem YT2S, vybavené vpředu vidlicí RockShox Boxer a vzadu tlumičem RockShox Super Deluxe Ultimate. Charakteristickými znaky těchto cyklistických strojů byly přesnost, výkon a odolnost.

Návratem do historie byl Bernard Kerr, který předvedl speciální edici kola Pivot Cycles Phoenix 29er, jež slaví 10 let u této společnosti. Toto kolo, vybavené zakázkovými prvky včetně karbonových ráfků Reynolds, plášťů Maxxis Minion DHF a chrániče rámu Dybro, bylo ztělesněním síly a výkonu.

Zajímavý obrat ve výběru, Jill přivezla svůj model 2021 Marin Alpine Trail XR. Toto kolo, poháněné vidlicí Marzocchi Bomber Z1 a řadou komponentů Hope, bylo vybaveno také pro hydrataci a údržbu za jízdy, což podtrhovalo potřebu jezdců udržovat se během závodu dobře hydratovaní a vybavení.

Chaos Seagrave také upoutal pozornost diváků svým novým kolem Canyon Sender vyzbrojeným novým systémem odpružení Fox a Brig McDonald se pochlubil svým kolem Mondraker Summon RR vybaveným sadou Fox Shimano Saint a řadou dalších zajímavých prvků, které ukazují důkladné úpravy, jež stojí za přípravou jejich závodních strojů.

Sjezdový závod Crankworx nebyl jen důkazem zdatnosti cyklistů, ale nabídl také pohled do vzrušujícího světa vybavení pro extrémní sporty a ukázal ovladatelnost, rychlost a technologie, které těmto sportovcům pomáhají dosáhnout pozoruhodných úspěchů v tomto sportu.