Nejlepší levné silniční kola

14.6.2020 Silniční kola
2 399
Ať už hledáte své první silniční kolo nebo chcete vylepšit stávající. Tady je pět silničních kol, která nenaruší váš finanční rozpočet.

Nejlepší silniční kola do 35 000 Kč

Najít ve světě cyklistiky dokonalé silniční kolo, které vyhovuje vašim potřebám a zároveň nezruinuje banku, se často může zdát jako náročný úkol. Hledáte-li upgrade, první nákup nebo jen další přírůstek do své sbírky, cenové rozpětí 25 - 35 tisíc Kč nabízí zajímavou škálu možností.

Model Triban RC520 z obchodu Decathlon je toho dokonalým příkladem. Tento stroj s cenou pod 20 tisíc Kč je vybaven funkcemi, které by člověk očekával u dražších modelů. Díky sadě Shimano 105 v jeho srdci a hybridním kotoučovým brzdám TLP lze toto všestranné kolo snadno používat pro každodenní dojíždění do práce nebo lehkou turistiku.

Další hvězdnou volbou v této kategorii je  Giant Contend SL1 od jednoho z předních světových výrobců - Giant. Toto univerzální kolo se skvěle hodí jak na delší výlety, tak na dojíždění do práce. Přidané prvky, jako je kompozitová sedlovka, nabízejí pohodlí pro celodenní jízdy.

Přejděme k nabídce přímého prodeje značky Canyon Endurace AL7.0. Toto lehké kolo, známé svým působivým výkonem na dlouhých cestách, nabízí plnohodnotný systém Shimano 105 a vysoce kvalitní kola Fulcrum, což z něj činí vynikající poměr ceny a výkonu.

Pokud vás zaujal karbonový rám s kotoučovými brzdami pod tisícovku, nezklame vás Vitus Xenium Road. Model Xenium je vyroben z kvalitního karbonového materiálu od firmy Touareg a výjimečně dobře vyvažuje pohodlí a výkon.

Nakonec doporučujeme kolo Specialized Allez Elite. Díky spolehlivému řazení Shimano 105, kolům DT Swiss a pohodlnému designu je kolo Specialized Allez Elite prostě dokonalé ve všech oblastech.

Shrnuto a podtrženo, řada kol za 25 - 35 tisíc Kč je pokladnicí kvality a hodnoty. Díky různým funkcím a značkám, z nichž si můžete vybírat, nebylo nikdy jednodušší najít to správné silniční kolo, které bude vyhovovat vašemu stylu jízdy i financím.