Jak se naučit jízdu po zadním kole?

12.5.2020 Tipy, triky, technika
6 084
Průvodce krok za krokem, jak se naučit jezdit po zadním kole. Stačí pouhých 10 minut denně a uvidíte, jak se zlepšíte!

Komplexní průvodce zvládnutím jízdy po zadním kole - wheelie

Zajímalo vás někdy, jak zvládnout zdánlivě nepolapitelné umění wheelie na kole? Tento článek rozděluje tuto dovednost do zvládnutelných kroků, které lze snadno dodržovat, a zaručuje, že i vy zvládnete tento vzrušující cyklistický trik.

Začneme základní teorií a poté přejdeme k průvodci krok za krokem, který ilustruje tipy a běžné chyby, s nimiž se při učení wheelie setkáváme. Jsou popsány čtyři základní principy dokonalého provedení wheelie: zvednutí předního kola, nalezení a udržení rovnovážného bodu, zvládnutí bočního vyvážení a především opakování a trénink.

Klíčem k úspěšnému wheelie je pochopení, že zvedání předního kola vyžaduje větší sílu nohou než paží, jak se běžně mylně traduje. Vytvoření rovnováhy mezi těmito dvěma silami tvoří základ úspěšného wheelie.

Odtud se doporučuje pracovat na rovnovážném bodu. Zvyšte svou sebedůvěru tím, že pochopíte, jak je důležité zakrýt zadní brzdu, a vytvoříte si tak záchrannou síť pro případ, že se přední kolo zvedne příliš vysoko. Doporučujeme jednoduchý nácvik, který vám pomůže určit bod rovnováhy kola a posílí tuto snadnost udržet rovnováhu kola za pohybu.

Zásadním aspektem udržení delšího wheelie je pochopení, jak vyvážit pohyb do strany, což je prvek, který vyžaduje mnoho cviku, aby se zdokonalil. Dále radíme, jak je pro udržení delšího wheelie důležité dívat se nahoru a dopředu místo dolů.

Poskytujeme také vhled do významu stanovování cílů, ať už se mohou zdát jakkoli malé, pro sledování vašeho pokroku. Pravidelný trénink je klíčem ke zvládnutí wheelie a doporučujeme vám věnovat tréninku wheelie alespoň 10 minut denně.

Jakmile dosáhnete značné úrovně mistrovství, je dalším krokem proměna tohoto triku na kole v působivou exhibici. Můžete vyzkoušet různé varianty, jako je wheelie s jednoručkami nebo wheelie na podložce.

V neposlední řadě trváme na tom, aby byl proces učení interaktivní, a vyzýváme vás k připomínkám a případným potížím, na které při nácviku narazíte. Zvládnutí wheelie na kole může být náročný proces, ale se správným vedením a technikami to může být vzrušující jízda. Naskočte a začněte své umělecké dobrodružství s wheelie ještě dnes!